SPOONZ – Több, mint joghurt!

A gyermekeknek egyéves koruk után az orvos előírja, hogy adjunk napi egy pohár joghurtot, ami legyen élőflórás, adalékoktól mentes és cukrozatlan, de minket, felnőtteket is a probiotikumok fontosságával bombáznak. Azonban kérdés, hogy melyik joghurtot érdemes választanunk, ha a minőség és a szervezetre való hatás is számít. Pár hónapja elérhető a hazai piacon egy bio minősítésű, egyedi összetételű joghurtkultúra, melyből otthon, egyszerűen, lehetőleg házi tejből készíthető kiváló minőségű, egészségünkre pozitív hatású natur joghurt.


Miért érdemes Spoonz bio joghurtot fogyasztani?

  • Prebiotikus inulint és probiotikus csírákat is tartalmaz, melyek a normál bélflórát képes helyreállítani.
  • 5 egymással teljesen összefüggő pre- és probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: inulin, lactobacillus acidofilus La-5®, bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrückli cubsp. bulgaricus.
  • A bio joghurtporban található összetevők szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a terméket a Biokontroll Hungária látta el bio tanúsítványával.
  • 1 -1,5 dl fogyasztása esetén napi 10 milliárd hasznos csíra jut a bélrendszerbe.
  • Hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett tartályban.
  • Mesterséges színező- és aromaanyagoktól mentes.
  • Stabilizáló szer nélkül készült.
  • Az elkészített joghurt hűtőszekrényben 4-5 napig eltartható, már ha addig el nem fogy!
  • A legkevesebb kalóriával és zsírral készült, koleszterinszegény, így a testsúlykontroll programokban is kiválóan használható! 
Így készítsünk minőségi bio joghurtot otthon:

Vegye ki az inkubátorházból és rendkívül alaposan tisztítsa meg az üveget és annak fedelét. Győződjön meg róla, hogy az üvegben nem maradt semmilyen vegyszer, vagy lerakódás. Az üvegben, vagy a fedélen maradt szennyeződések miatt az erjesztő baktériumok elpusztulhatnak, így a joghurt minősége nem lesz megfelelő!

1 liter hőkezelt tejet melegítsen fel 41-43 °C-ra, majd állandó keverés mellett (praktikusan kézi habverővel) fokozatosan öntse a tejhez a joghurtport. Egy adag joghurt elkészítéséhez egy teljes tasak joghurtpor (15g) szükséges.
Mindig fém keverőt és kanalat használjunk.
Győződjön meg róla, hogy a por csomómentesen feloldódott-e a tejben, majd öntse át a meleg vízzel kiöblített joghurtkészítő üvegbe.
Ellenőrizze a tej hőmérsékletét, semmiképpen ne legyen kevesebb, mint 42 °C.
Zárja le az üveg fedelét, majd helyezze be az inkubátorházba és fedje le azt a tetejével.
A lezárt inkubátorházat helyezze szobahőmérsékletű, rázkódásmentes helyre.
 Körülbelül 8 óra elteltével a joghurt elkészült. 
Vegye ki az üveget az inkubátorházból és tegye be a hűtőszekrénybe. 
Amint a joghurt lehűlt, azonnal fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése